Η ευθυγράμμιση και η ζυγοστάθμιση είναι δύο εντελώς διαφορετικές διαδικασίες. Η ρύθμιση της ευθυγράμμισης, ή της γεωμετρίας του οχήματος, ορίζεται ως η διαδικασία της ρύθμισης των γωνιών των τροχών ώστε να τους επαναφέρουμε στη θέση που ορίζει ο κατασκευαστής. Αντίθετα, η ζυγοστάθμιση ενός ελαστικού επιτρέπει στον τροχό να περιστρέφεται χωρίς να προκαλεί κραδασμούς στο όχημα.

Διαθέτουμε πέντε(5) μηχανήματα ζυγοστάθμισης τελευταίας γενιάς και για τις δύσκολες περιπτώσεις ζυγοστάθμιση επ’ αυτοκινήτου με τον τροχό αναρτημένο στο όχημα.

Η ζυγοστάθμιση είναι απαραίτητη κατά την αλλαγή ελαστικών καθώς η κατανομή του βάρους διαφοροποιείται με το καινούριο ελαστικό, κατά την εμπρός-πίσω αλλαγή των τροχών η οποία πραγματοποιείται κάθε 10.000 – 15.000 χιλιόμετρα ή όταν ο οδηγός του οχήματος διαπιστώσει τρέμουλο στο τιμόνι ή γενικά στο αμάξωμα κατά την διάρκεια της οδήγησης. Το τρέμουλο στο τιμόνι μπορεί να οφείλεται και σε άλλους λόγους όπως στραβές ζάντες οι οποίες χρήζουν επισκευής ή από ανομοιόμορφα φθαρμένα ελαστικά (ακινησία για πολύ καιρό, απότομο φρενάρισμα, παραμόρφωση του σκελετού του ελαστικού κτλ.).

Η σωστή ευθυγράμμιση τον τροχών του οχήματός σας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για ασφαλή και οικονομική οδήγηση. Η απορρύθμιση ή η εσφαλμένη ρύθμιση της γεωμετρίας του αυτοκινήτου σας μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλειά σας καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες για παρεκκλίσεις και τράβηγμα του τιμονιού αλλά και για την τσέπη σας, αφού η ανομοιόμορφη και πρόωρη φθορά των ελαστικών σας μαζί με την αυξημένη κατανάλωση καυσίμου είναι δεδομένη.

Ενδείξεις ανάγκης για ευθυγράμμιση

  • Όταν το όχημα χτυπήσει πάνω σε πεζοδρόμιο ή προσκρούσει σε κάποια λακκούβα.

  • Όταν τα ελαστικά σας φθείρονται ανώμαλα ή κατά τρόπο ανομοιόμορφο.

  • Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τράβηγμα τιμονιού ή στην συμπεριφορά του οχήματος

  • Όταν το τιμόνι σας δεν επανέρχεται εύκολα μετά από μια στροφή ή είναι σε θέση στροφής ενώ εσείς πηγαίνετε ευθεία.

  • Όταν αγοράζετε ένα καινούργιο σετ ελαστικών και θέλετε να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

  • Όταν αντικαθιστάτε ένα στοιχείο ανάρτησης ή διεύθυνσης

Ελάτε σε εμάς γιατί απλώς διαθέτουμε ευθυγράμμιση τελευταίας γενιάς με laser, τις ακριβέστερες μετρήσεις και με πολύ ειδικευμένο προσωπικό.